Eurostat: România, printre ţările UE cu cele mai mici cheltuieli cu asistenţa socială în 2017

9
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

România a avut cele mai mici cheltuieli în domeniul asistenţei sociale, alături de Bulgaria şi Letonia, în 2017, raportat la paritatea puterii de cumpărare pe cap de locuitor, situându-se pe ultimul loc în funcţie de procentul alocat din Produsul Intern Brut, arată Eurostat.

La polul opus se situează Luxembourg, Danemarca , Olanda, Austria şi Franţa.

Cheltuilelie cu asistenţa socială în Uniunea Europeană au fost în 2017 la nivelul de 27,9% din Produsul Intern Brut, valoarea mai mică în comparaţie cu cea de 28,7% din 2012.

Cele mai considerabile surse de finanţare au provenit din contribuţiile sociale, la nivel de 55% şi 40% din taxele redistribuite de guverne.

Există discrepanţe semnificative între cheltuielile sociale ale statelor membre UE în funcţie de procentul alocat acestui domeniu, din Produsul Intern Brut. Cele mai mari procente au fost înregistrate în Franţa (34% din PIB), Danemarca (32%) şi Finlanda (31%).

Germania a alocat aproximativ 30% din PIB contribuţiilor sociale, Austria Olanda, Italia, Belgia şi Suedia au alocat fiecare câte 29%.

Pe ultimul loc este România cu 14% din PIB, îi urmează Letonia, Irlanda şi Lituania cu 15% fiecare, Estonia şi Malta (16% fiecare) şi Bulgaria cu 17%.

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele