Evacuări masive de populație pe o insulă din Japonia

620
1 minut de lectură

Autoritățile japoneze au ordonat miercuri evacuarea a aproximativ 800.000 de persoane din insula Kyushu ca urmare a ploilor puternice din ultimele zile și a inundațiilor, care riscă să producă alunecări de teren, potrivit Reuters, transmite Mediafax.

Anumite porțiuni sudice ale insulei Kyushu au înregistrat 1.000 de milimetri de precipitații în ultimele cinci zile, iar meteorologii estimează că ploile puternice vor continua până la sfârșitul săptămânii.

Pe lângă persoanele vizate de ordinul de evacuare, alți 310.000 de cetățeni din regiune au fost sfătuiți de către autorități să caute adăpost, potrivit Kyodo News.

Premierul țării, Shinzo Abe, a declarat că cetățenii ar trebui „să ia măsuri pentru a-și proteja viețile, inclusiv prin evacuarea zonei” și a ordonat Armatei să fie pregătită în cazul în care va fi nevoită să organizeze operațiuni de salvare.

Shinzo Abe a fost puternic criticat după ce Guvernul condus de el a luat foarte târziu măsuri în cazul inundațiilor și alunecărilor de teren din luna iulie a anului trecut, fenomene care au dus la moartea a peste 200 de persoane.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele