EXCLUSIV Surse PNL și PSD: Vor fi alegeri anticipate odată cu localele

272
3 minute de lectură

Alegerile anticipate vor avea loc, au declarat surse PNL și PSD pentru Reporter Global. Potrivit surselor, ambele scrutinuri, locale și parlamentare, ar urma să aibă loc la aceeasi dată și se va putea participa pe ambele liste: locale și naționale.

Cei care vor câștiga și mandatul de primar, dar și pe cel de parlamentar vor putea opta pentru unul dintre ele. Sursele estimează că Sectoarele 3 și 4 din Capitală cel mai probabil vor fi câștigate de PSD.

Audierile nominalizaților la posturile de miniștri ai Cabinetului Cîțu, care au început marți, par doar de formă. Taberele nu mai sunt combative și se pare că s-au cam și plictisit să facă figurație. De altfel, unul dintre miniștri, s-a destăinuit pentru Reporter Global și a spus că asta este ultima audiere la care mai participă.

Între timp, la Sectorul 1, situația este mai delicată pentru că liberalii ar vrea să cedeze în favoarea USR, însă tocmai oamenii lui Dan Barna nu o agrează deloc pe Clotilde Armand, potrivit surselor citate.

Armand şi-a lansat candidatura duminică, în Piaţa Victoriei, în prezenţa a zeci de susţinători şi membri USR, fiind însoțită de preşedintele USR, Dan Barna, şi liderul USR Bucureşti, Claudiu Năsui.

„De patru ani, astept acest moment. Din acesti patru ani, trei ani am fost in Consiliul Local, unde am luptat impreuna cu colegii mei”, a declarat Armand duminică.

Marți, ea a spus că PNL ar trebui sa „faca un pas inapoi” și să susțină candidatul si programul USR.

În replică, președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a spus:

„O doamnă cere cu agresivitate PNL sa facă un pas în spate în sectorul 1. PNL nu a făcut și nu va face niciun pas înapoi în fața hoției, imposturii și incompetenței — cele trei elemente care definesc administrația PSD de la Sectorul 1 și din întreg Bucureștiul.

Singurul inamic al PNL este PSD. De aceea anul trecut, de pildă, PNL a votat împotriva rectificărilor bugetare aberante ale primarului PSD, chiar dacă doi colegi de-ai respectivei doamne au trecut bugetul. Nu am văzut să se scandalizeze atunci, nici sa ii sancționeze în vreun fel”.

Ludovic Orban a anunțat, joi, că PNL va susține candidatura lui Nicușor Dan pentru Primăria Generală a Capitalei. Liderul liberal a precizat că sondajele arată că alți posibili candidați ai partidului nu ar avea garanția că ar putea câștiga în bătălia cu PSD.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele