Exportul românesc de produse alimentare și servicii IT, promovat la New York și Washington

75
2 minute de lectură
Sursă: Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat/Facebook

O misiune economică de promovare a exportului românesc de produse alimentare şi servicii IT s-a desfășurat, în perioada 10-19 noiembrie 2019, la New York şi Washington, potrivit unui comunicat publicat, marți, pe pagina de Facebook a ministerului Economiei, informează Mediafax.

Cele unsprezece firme din industria alimentară şi cea a tehnologiilor inovative IT cu aplicații acoperind sectorul agroalimentar au participat, în cadrul misiunii, și la târgul internațional de produse alimentare Kosherfest.

Alături de alţi 325 de expozanți din 36 de țări, antreprenorii români şi-au promovat produsele la Secaucus, New Jersey, în faţa a peste 6.000 de vizitatori, specialiști, experți certificatori, consultanți și factori de decizie în achizițiile din sector.

Potrivit comunicatului, având în vedere că piața americană a produselor kosher este una în care cererea este aproape dublă față de oferta actuală, expozanţii români au decis demararea unei cooperări, în cadrul ANAMOB, cu firmele cele mai importante, de certificare kosher/USDA/FDA (Kosher Certification/Rabbi Eli Lando si Kosher Certification Services/Rabbi Moshe Elefant) şi de distribuție, cele mai relevante fiind Amazon/E-Commerce Services, Whalbone, Donions, Healthy Cookies, Neptune şi Barth Ltd.

“Producătorii români au identificat oportunități concrete de export, precum și de cooperare în domeniul tehnologiilor și aplicațiilor inovative IT pe piața din New York si Washington D.C. Firmele româneşti au purtat discuţii, în acest sens, cu companii americane din comerțul cu amănuntul, în cadrul unor supermarket-uri cu produse specifice, precum și cu entități universitare de cercetare în domeniul tehnologiilor IT de vârf aplicabile în agricultură, precum: Agritecture, RACCNY, Elizarov Consulting Group, AiPi Solutions, Jassin Consulting Group, HCB Consulting LLC, BAON EnterprisesHellen FissihaieGlobal Management LLC”, precizează sursa citată.

Misiunea românească în SUA a fost organizată de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri prin Programul de promovare a exportului, în colaborare cu asociația patronală ANAMOB.

Firmele româneşti participante la misiune au fost: Cerealcom Timiş, Crown Flour Mills, World Speed, Utopia Prod Com, Moara Cibin, Pâine la Larisa, Smart Integrated Solutions, Smart RDI, The Insource Development, Sweet Innovation, Uniconfex Exim.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele