Facebook a eliminat mii de conturi false din Iran, Rusia, Macedonia și Kosovo

1 minut de lectură

Compania Facebook a informat ieri că a șters mii de conturi și pagini din Iran, Rusia, Macedonia și Kosovo, care „prezentau un comportament suspect“.

În total 2,623 de pagini, grupuri și conturi care aveau legături cu țările menționate au fost șterse de pe platformele Facebook și Instagram, relatează Mediafax.

În luna martie, compania a informat că a șters conturi false din România şi Marea Britanie care erau utilizate în acţiuni coordonate de influenţare a opiniilor în scopuri politice.

Anterior, Facebook și-a anunțat intenția de a-și intensifica eforturile de combatere a dezinformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European ce vor avea loc în luna mai.

Luna trecută, Uniunea Europeană a acuzat Google, Facebook și Twitter că nu au depus suficient efort pentru a combate știrile false înainte de alegerile europarlamentare.

În acest context, gigantul social media a anunțat că va deschide un centru operațional unde vor lucra ingineri, programatori, cercetători și experți în politică, acesta urmând să fie coordonat cu organizații externe.

De asemenea, Facebook a anunțăt că va începe un parteneriat cu agenția DPA, pentru a verifica acuratețea postărilor.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele