Facebook a șters sute de conturi din Indonezia pentru diseminarea știrilor false

34
1 minut de lectură

Rețeaua de socializare online Facebook Inc a șters câteva sute de conturi, pagini și grupuri din Indonezia, după ce a descoperit că acestea ar avea legătură cu un grup acuzat de diseminarea știrilor false și instigare la ură, relatează Mediafax.

Poliția indoneziană a dezvăluit existența grupului, denumit Saracen, în 2016.

„Aceste conturi și pagini lucrează activ pentru a ascunde ceea ce fac și au legătură cu grupul Saracen, un sindicat online din Indonezia“, a anunțat Nathaniel Gleicher, șeful Securității Cibernetice din cadrul companiei Facebook.

Indonezia este estimată ca fiind a treia cea mai mare piață Facebook, având peste 100 de milioane de utilizatori. Unitatea de combatere a criminalității cibernetice din cadrul Poliției a informat anterior că Saracen postează materiale cu caracter religios ce scot în evidență probleme etnice, precum și știri false și mesaje menite să defăimeze oficialii din Guvern.

Paginile și conturile șterse aveau peste 170.000 de urmăritori pe Facebook și peste 65.000 pe Instagram.

Un purtător de cuvânt al Poliției a informat că autoritățile vor continua să monitorizeze activitatea grupului Saracen și va cere companiei Facebook informațiile găsite în cadrul investigației.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele