Tăriceanu se gândește ”serios” la prezidențiale. Nu a decis dacă o face pentru PSD-ALDE

37
2 minute de lectură

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, partener în coaliția de guvernare cu PSD, a spus că se gândește ”serios” la o candidatură la prezidențialele din decembrie. El spune că nu a luat o decizie, încă, dacă va candidat din partea coaliției PSD-ALDE sau din partea formațiunii pe care o conduce.

”Sigur, mă gândesc serios la o candidatură la prezidenţiale. Dar de aici până la a anunţa candidatura, o să mă întrebaţi, mergeţi singur, mergeţi cu PSD. Nu mă întrebaţi. Nu am luat această decizie. Când o să o iau, sigur o să aflaţi mai multe, dacă o să o iau şi când o să o iau”, a declarat Tăriceanu joi seară la un post de televiziune.

El a spus că PSD şi ALDE vor face sondaje care să permită o analiză socio-demografică solidă şi care să permită luarea unei decizii bune, cu şansele cele mai mari de câştigare a alegerilor, transmite Digi 24, preluat de Mediafax.

”Sigur că există diferite variante, dar primul lucru e că suntem într-o coaliţie şi cel mai probabil o candidatură comună are şanse mai mari decât două candidaturi separate”, a mai spus liderul ALDE.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 34,4% ar vota cu actualul președinte Klaus Iohannis și 15,4% cu Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE. 13,2% ar vota cu fostul premier Victor Ponta, actualul președinte al Pro România, 10,9% ar vota cu Dacian Cioloș și 6,0% ar vota cu Dragnea, arată un sondaj IMAS comandat de Europa FM și dat publicității joi seară.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele