Facebook blochează extrema dreaptă britanică

126
1 minut de lectură

Facebook a blocat accesul la rețeaua de socializare a mai multor organizații și persoane din Marea Britanie cu opinii de extremă dreaptă despre care susține că incită la ură.

„Persoanele și organizațiile care incită la ură, violență sau la excluderea altora în baza a cine sunt nu au ce căuta pe Facebook“, a anunțat gigantul social media, citat de BBC.

Decizia include Partidul Național Britanic și fostul său lider Nick Griffin, mișcarea Britain First, liderul acesteia, Paul Golding, și fostul lider adjunct Jayda Fransen, Liga Apărării Angliei și fondatorul acesteia, Paul Ray, organizația Cavalerii Templieri Internaționali și promotorul acesteia Jim Dowson, Frontul Național și liderul său, Tony Martin, precum și Jack Renshaw, un neonazist care a plănuit să asasineze un parlamentar laburist.

Toate numele menționate vor fi blocate definitiv pe rețeaua de socializare, a anunțat un purtător de cuvânt al Facebook. În plus, manifestările de laudă sau susținere față de grupurile sau persoanele menționate nu vor mai fi acceptate.

Decizia „trebuia luată de mult“, a declarat parlamentarul Yvette Cooper, președinte al Comitetului Afacerilor Interne.

„Pentru prea mult timp, companiile de social media au facilitat conținutul extremist și instigator la ură profitând de pe urma acestuia“, a comentat ea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele