Facebook dezvoltă un sistem de operare propriu

17
1 minut de lectură

Facebook lucrează la propriul sistem de operare, într-o încercare de a-și reduce dependența de platforma Android, potrivit unor surse ale publicației The Information, citată de Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Echipa care lucrează la noul sistem de operare este condusă de Mark Lucovsky, care a lucrat mulți ani la Microsoft, compania care dezvoltă Windows, cel mai popular sistem de operare pentru desktop din lume.

The Information oferă puține detalii despre platforma la care lucrează Facebook, dar notează că dispozitivele sale Oculus și Portal folosesc o versiune modificată de Android. Pe lângă acestea, compania lucreză la un proiect de ochelari pentru realitate augmentată. Această tehnologie introduce elemente virtuale în realitatea fizică.

Facebook are și alte proiecte importante în lucru. Compania lucrează, potrivit Bloomberg, la propriul procesor și dezvoltă un asistent vocal virtual ce va concura cu serviciile Google Assistant, Alexa sau Siri.

Facebook a mai încercat în trecut să dezvolte un sistem de operare. Acesta a debutat în 2013 pe un smartphone HTC și era o versiune modificată de Android. Dispozitivul nu a avut succes, iar compania a abandonat proiectul. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele