Facebook riscă să primească o amendă de miliarde de dolari

18
1 minut de lectură

Facebook și Comisia Federală pentru Comerț (FTC) din Statele Unite negociază o amendă de miliarde de dolari pentru problemele rețelei de socializare legate de confidenţialitatea şi protecţia datelor, potrivit unui raport publicat de Washington Post.

Amenda ar fi cea mai mare impusă vreodată unei companii din domeniul tehnologiei. Cele două părți nu au convenit încă asupra unei sume exacte, potrivit unor surse anonime citate de cotidianul american.

Facebook a înregistrat câteva pierderi în ceea ce priveşte confidenţialitatea datelor în ultimii doi ani. FTC a analizat scandalul Cambridge Analytica din martie anul trecut. Firma de consultanţă politică a accesat datele a aproximativ 87 de milioane de utilizatori Facebook, fără consimțământul lor. Facebook este suspectat că încalcă un acord din 2011 cu FTC prin care a promis să protejeze confidențialitatea utilizatorilor.

FTC și Facebook au refuzat să comenteze situaţia.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele