Facebook va fi judecată pentru colectarea și stocarea ilegală a datelor biometrice

45
1 minut de lectură

O curte federală de apel a respins solicitarea companiei Facebook Inc de încheia un proces în care e acuzată că a colectat și a stocat în mod ilegal date biometrice de la milioane de utilizatori, relatează Mediafax, care citează site-ul agenției Reuters.

Decizia a fost luată cu 3-0 de o curte de apel de la San Francisco și face referire la tehnologia de recunoaștere facială.

Compania care administrează cea mai mare rețea de socializare online este criticată de mai mulți parlamentari și autorități de reglementare pentru practicile sale.

Luna trecută, Facebook a fost de acord să plătească o amendă record în valoare de 5 miliarde de dolari într-un dosar al Comisiei Federale pentru Comerț.

„Aceste date biometrice sunt atât de sensibile, încât, dacă nu sunt compromise, nu există întoarcere. Nu este ca un card de asigurare socială sau un card de credit, unde poți să îți schimbi numărul. Nu îți poți schimba fața”, a declarat Shawn Williams, avocat al reclamanților.

Facebook a informat în acest context că urmează să facă o nouă contestație.

„Întotdeauna am fost transparenți cu tehnologia noastră de recunoaștere facială, iar utilizatorii pot închide și deschide această funcție în orice moment”, a declarat o purtătoare de cuvânt.

Procesul a început în anul 2015, după ce utilizatorii din statul american Illinois au acuzat Facebook de încălcare a unei legi privind datele biometrice.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele