Federer a câștigat turneul de la Basel pentru a zecea oară

45
1 minut de lectură

Roger Federer a câştigat pentru a zecea oară turneul ATP de la Basel, oraşul său natal, învingându-l duminică pe australianul Alex De Minaur, 6-2, 6-2, o finală răsplătită cu premii totale de 2.082.655 euro. Federer, care se plasează al treilea în clasamentul ATP, a câștigat pentru a cincea oară consecutiv turneul de la Basel.

Meciul cu mai tânărul De Minaur, în vârstă de 20 de ani, locul 28 mondial, a durat doar ceva mai mult de o oră.

”Federer, jucând acasă în fața unei mulțimi încântate, și-a atacat foarte rapid adversarul în vârstă de 20 de ani, care se îndrepta spre al patrulea titlu al sezonului (3-1). Federer, în vârstă de 38 de ani a câștigat patru mingii de break, alternând ritmul și menținându-l pe De Minaur în mișcare din spatele terenului”, arată un comentariu al ATP.

“A fost rapid, dar foarte frumos. Cred că am jucat un meci grozav. Am fost un deschizător dur, la început, în primele cinci game-uri, am avut câteva schimburi grozave. Nu am privit niciodată înapoi”, a spus Federer, citat de ATP. „Am fost grozav în ofensivă, am făcut foarte puține erori și am venit cu lovituri tari și am servit bine când a trebuit. Cred că și Alex a jucat un turneu grozav și cred că amândoi putem fi foarte fericiți. Dar ce moment pentru mine să câștig al 10-lea meu aici în orașul natal din Basel, ” a mai spus Federer, citat de ATP.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele