Federica Mogherini: ,,Momentan nu a fost finalizată o anchetă transparentă și credibilă’’

72
1 minut de lectură

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Federica Mogherini, a semnalat lipsa de transparență și de credibilitate în cazul anchetei uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, conform Reuters.

Declarația a fost facută în cadrul unei întalniri oficiale cu Johanes Hahn, Comisarul European pentru Politică Regională și cu Ministrul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.

În cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European din 23 Octombrie, Mogherini a vorbit despre importanța respectării dreptului la libera exprimare:

,, In acest moment istoric, cred că aceasta este vocea care trebuie să fie auzită unitar de la Uniunea Europeană și de la Parlament. Este un punct forte să respectăm si sa protejăm drepturile omului, începând cu libertatea de exprimare. Nu este un semn de slăbiciune, este un punct forte al societăților noastre.
Când libertățile fundamentale sunt atacate nu poate exista pace, securitate și dezvoltare umană. Reprimarea slăbește statele si societățile, nu le întărește.’’, a declarat Federica Mogherini.

Reprezentantul UE a mai adăugat că va continua susținerea unei anchete credibile și transparente in cazul Khashoggi.

În urma incidentului din consulatul saudit de la Istanbul, Ministrul de Externe al Danemarcei, Anders Samuelsen, a anunțat joi că statul scandinav va suspenda exportul de armament si echipamente militare către Arabia Saudită.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele