Fifor le cere prefecților să-și amâne concediile și să facă analiza riscurilor din județe

80
1 minut de lectură

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a cerut prefecților și șefilor din toate structurile MAI o analiză care să vizeze riscurile și vulnerabilitățile din județe în privința ordinii publice, al nivelului infracționalității, al stadiului dosarelor penale. Rapoartele au termen șapte zile, informează Mediafax.

​Solicitarea a fost transmisă în cadrul unei ședințe organizate, miercuri, prin videoconferință.

​„Ministrul interimar al afacerilor interne a solicitat ca analiza să se axeze în principal pe vulnerabilitățile ce țin de ordinea publică, nivelul infracționalității, stadiul și gradul de rezolvare a sesizărilor și a dosarelor penale, precum și pe principalele riscuri la adresa cetățenilor în fiecare județ. A solicitat, de asemenea, ca analiza să cuprindă și situațiile referitoare la siguranța în școli, la numărul de infracțiuni comise în incinta unităților de învățământ și în zona adiacentă acestora”, informează MAI, printr-un comunicat de presă.

Aceste rapoarte urmează să fie finalizate în maximum o săptămână.

​„De asemenea, prefecții au primit dispoziție să ia măsurile necesare, în colaborare cu inspectoratele școlare județene, pentru a se asigura că unitățile de învățământ sunt pregătite pentru începerea anului școlar. Mihai Fifor le-a cerut prefecților să își amâne concediile, pentru a asigura personal comanda instituțiilor în această perioadă și să se implice activ în coordonarea instituțiilor județene, cu accent pe cele cu atribuții în garantarea siguranței și a ordinii publice”, mai spune MAI.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele