Fiica senatorului Vergil Chițac a anunțat că tatăl ei a fost transferat la terapie intensivă

162
2 minute de lectură
Sursa: Facebook

Fiica senatorului liberal Vergil Chițac, Irina, a anunțat, luni, pe Facebook că tatăl său, diagnosticat cu noul coronavirus, a fost transferat la terapie intensivă. Vergil Chițac este internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Tatăl meu este un om bolnav în spital, care se îngrijorează pentru soția și fiul său care sunt și ei internați în spital, care și-a petrecut ultimele trei zile ajutat să respire și care a fost mutat ieri (duminică – n.r.) la terapie intensivă. În aceste momente tatăl meu are nevoie de suport, de rugăciune și de dovezi de umanitate din partea tuturor. Înainte de toate, parlamentari, asistente, avocați, șoferi, suntem toți tați, mame, fiice, fii, frați, surori, prieteni și OAMENI”, a transmis luni, pe Facebook, Irina, fiica senatorului Vergil Chițac.

Senatorul a fost depistat, vineri, pozitiv la Covid-19.

Liberalul a fost dur criticat după ce a fost transportat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța fără izoletă și fără să poarte echipament de protecție. Șeful ISU Constanța a precizat că transportul a fost realizat conform procedurii Departamentului pentru Situații de Urgență, care îi permite acest lucru.

Potrivit presei din Constanța, acolo este stare de alertă deoarece în 8 martie senatorul a participat la o petrecere la care au participat 400 de femei.

În 9 martie a participat la ședința conducerii PNL, unde a fost validat candidatul partidului pentru Primăria Constanța. După asta, alți trei liberali au fost depistați pozitiv.

Premierul Ludovic Orban, mai mulți miniștri, dar și alți politicieni care au fost în apropierea lui Chițac (deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, și Nicușor Dan) sunt izolați.

Și o tânără de 33 de ani, care a fost în apropierea lui, a fost diagnosticată pozitiv.


Soția și fiul senatorului sunt și ei internați, infectați cu noul virus.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele