Firea cere demisia ministrului Mediului, Costel Alexe

50
2 minute de lectură
Sursa: Facebook

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut, sâmbătă, demisia ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pe care l-a acuzat că îi protejează pe adevărații vinovați pentru poluarea excesivă din București de duminică noaptea, informează Mediafax.

„Eu îi cer demisia domnului Alexe pentru minciunile pe care le spune în fiecare zi. El este în campanie electorală pentru CJ Iași și este extrem de supărat pe colegii săi că nu l-au lăsat să candideze la Primăria Iași și au preferat să-l susțină pe actualul primar, domnul Chirica”, a declarat Firea într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Reacția edilului vine după ce ministrul interimar al Mediului a declarat sâmbătă că Primăria Capitalei este vinovată de nivelul ridicat de poluare din București, deoarece nu implementează Planul Integrat de Calitate a Aerului.

„Ca să-și facă campanie electorală la Iași, domnul ministru îi terorizează pe bucureșteni! Domnul ministru avea raportul pentru poluarea de duminică spre luni. A trecut la secret acele documente pentru a nu fi văzute de jurnaliști, de toți bucureștenii. Pe cine protejează domnul Alexe? Vă spun eu pe cine protejează și îmi asum ceea ce spun! Domnul Alexe îl protejează pe colegul său de partid Virgil Popescu, pentru că poluarea de duminică spre luni a fost cauzată de CET Grozăvești! Vreau să vă spun că toate CET-urile din București sunt extrem de poluante. Ei folosesc păcură în perioada în care sunt -10 grade, dar au vrut să scape de ea. Inițial au încercat să acopere această mizerie pe care au făcut-o și au zis că n-au ars păcura. Ulterior, ministrul Virgil Popescu, pentru că noi aveam documentele, a fost nevoit să recunoască că poluarea vine de la CET Grozăvești și CET Progresul”, a mai spus primarul general.

Costel Alexe a anunțat, sâmbătă, că Primăria Capitalei și primăriile de sector din București au fost amendate de inspectorii Gărzii de Mediu cu 75.000 de lei pentru că nu au implementat corect măsurile pe care și le-au asumat în Planul Integrat de Calitate a Aerului. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele