Firea: “Poluare extremă în București! Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul?”

74
2 minute de lectură
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei a postat joi seara pe Facebook un mesaj în care anunță poluare extremă în București. Ea spune că aparatele Agenției de Mediu ar putea indica exact ce tip de poluare este „dacă s-ar dori”.

Primarul general Gabriela Firea susține în postarea de pe Facebook că trafic nu este, șantierele sunt închise și se întreabă dacă mai avem Gardă de Mediu sau ministru al Mediului.

„Poluare extremă în București! Trafic nu e, șantierele sunt închise, nu mai e Lăsatul Secului când se ard prin curți diferite deșeuri.. deci, ce e? Cine ne omoară mai tare decât coronavirusul? Mai avem Garda de Mediu? Mai avem ministru al mediului? Și nu, nu, nu inversiunea termică existentă produce poluare! Din cauza acestui fenomen nu se pot dispersa pulberile în suspensie. Arde iar vreun CET <puțină> păcură, să scape de ea? Și de noi??, a scris Firea pe rețeaua de socializare.

Ea crede că aparatele Agenției de Mediu ar putea determina ce tip de poluare este.

„Softul celor 6 aparate de măsurare a calității aerului, ale Agenției de Mediu, din subordinea Ministerului Mediului, poate indica exact ce tip de poluare este. Dacă se dorește…Dacă există respect față de cetățeni”, a mai spus primarul Capitalei.

La începutul lunii martie, stațiile pentru măsurarea calității aerului din București au înregistrat depășiri chiar și cu 900-1.000% peste limitele maxim admise la poluarea cu PM2,5 și de aproape 800% la poluarea cu PM10.

Atunci, primarul Capitalei Gabriela Firea a intrat într-un conflict deschis cu ministrul Mediului și cu ministrul Economiei pe tema poluării din București. Firea a acuzat două CET-uri că au ars mai multă păcură decât ar fi fost nevoie.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele