Fiscul american ar putea avea acces la conturile private ale familiei regale britanice

85
Foto: Getty Images
1 minut de lectură

Viitorul bebeluș al Ducilor de Sussex va avea cetățenie americană după mama sa, astfel că va trebui să plătească taxe în Statele Unite, situație considerată a fi extrem de delicată, deoarece ar putea da acces autorităților americane la conturile private ale familiei regale din Marea Britanie.

„Cetățenii americani au un sistem unic în lume care presupune taxarea pe baza cetățeniei, astfel că, atâta timp cât Meghan este cetățean al Statelor Unite, este taxată“, a explicat David Treitel, fondatorul American Tax Returns Ltd., care oferă consultanță fiscală cetățenilor americani stabiliți în străinătate.

Legislația americană presupune că inspectorii americani ar putea cerceta averea soților Harry și Meghan, precum și veniturile viitorului lor copil.

„Copilul va avea un părinte cu cetățenie americană și va fi astfel cetățean american“, a spus Treitel, citat de CNN. „Nu există un precedent în care un membru al familiei regale să fie cetățean american. Nu a mai existat această circumstanță în trecut“, a adăugat el.

În calitate de cetățean american, Meghan are obligația să declare orice conturi din străinătate, bunuri în valoare de peste 200.000 de dolari și cadouri de peste 15.797 de dolari.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele