Comisia Electorală din Turcia a respins cererea de renumărare a tuturor voturilor din Istanbul

1 minut de lectură

Comisia Electorală din Turcia (YSK) a respins o cerere făcută de partidul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Dreptate și Dezvoltare (AKP), privind renumărarea tuturor voturilor din 31 de districte din Istanbul, a informat astăzi un membru al comisiei, relatează Mediafax.

Erdogan a afirmat luni că alegerile locale au fost afectate la secțiile de votare din Istanbul. Partidul său a contestat deja rezultatele în 31 de districte.

Reprezentantul AKP în Comisia Electorală, Recep Ozel, a declarat pentru reporteri că membrii comisiei au fost de acord doar cu renumărarea a 51 de urne de vot din 21 de districte ale orașului.

Vicepreședintele AKP, Ali Ihsan Yavuz, a declarat că partidul său va contesta decizia Comiei Electorale. „Este de neconceput ca o astfel de decizie să fie luată când există atâtea probleme. Vom apela din nou la YSK prin contestarea deciziei“, a declarat el într-un mesaj postat pe Twitter.

AKP a cerut de asemenea anularea rezultatului din districtul Buyukcekmece, însă YSK nu a luat nicio decizie în acest sens, a adăugat Ozel.

Poliția din Istanbul a demarat astăzi o operațiune prin care verifica dacă alegătorii înregistrați în Buyukcekmece sunt cu adevărat rezidenți ai districtului, a informat un purtător de cuvânt. Acesta a adăugat că nu există o cercetare penală.

Ekrem Imamoglu, care candidează din partea Partidului Republican al Poporului (centru-stânga, secular, CHP), principala formațiune de opoziție, a scăzut deja de la 25.000 de voturi la 16.000 de voturi, după ce aproximativ 70% din renumărări au fost efectuate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele