Trump face epurări masive în Departamentul Securității Interne

64
1 minut de lectură

Secretarul american al Securității Interne, Kirstjen Nielsen, și șeful Serviciilor Secrete, Randolph „Tex“ Alles, au fost înlăturați din funcții în conformitate cu decizia președintelui Donald Trump iar cel puțin alți doi oficiali ar putea fi demiși: directorul pentru Cetățenie Americană și Servicii de Imigrație, Francis Cissna, și John Mitnick, din cadrul Biroului Consiliului General.

„A doua cea mai importantă agenție de securitate din Statele Unite se confruntă cu o epurare sistematică“, a comentat o sursă oficială, citată de CNN.

Cel puțin o parte dintre aceste schimbări de personal sunt rezultatul intervenției lui Stephen Miller, consilier al Casei Albe, care a avut un rol major în decizia de înlăturare a lui Nielsen.

În ultimele săptămâni, liderul de la Casa Albă l-a autorizat pe Miller să conducă politicile de frontieră ale Administrației „iar consilierul execută acest plan“ prin decapitarea întregii conduceri a Departamentului, a explicat oficialul sub protecția anonimatului.

Miller este unul dintre cei mai fermi oficiali de la Casa Albă în politici de imigrație. Conform noilor prerogative, Miller poate acum să convoace și să prezideze întâlniri pe probleme de imigrație.

Schimbarea bruscă de personal pare să indice o schimbare a politicilor de imigrație ale Casei Albe după ce, în ultimele luni, s-a înregistrat o creștere majoră a numărului de imigranți ilegali arestați la frontiera cu Mexic.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele