Florin Cîțu: PSD nu știe să citească, doar să mintă

19
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Premierul desemnat Florin Cîțu a scris, joi, pe Facebook că PSD știe doar să mintă, nu și să citească și a adăugat că Comisia Europeană a confirmat că țintele de deficit sunt cele pe care le-a prezentat România în decembrie 2019.

„PSD nu știe să citească, doar să mintă! Comisia Europeană confirmă – țintele de deficit = planul/calea de ajustare a deficitului pentru perioada 2020 – 2022 sunt cele pe care le-a prezentat România. Acesta este planul de ajustare al deficitului bugetar prezentat de Romania în Strategia Fiscal Bugetară aprobată încă din decembrie 2019 și agreat de CE:

2020= 3.6% din PIB
2021 = 3.4% din PIB
2022 = 2.8% din PIB”, a scris joi pe Facebook Florin Cîțu.

Acesta susține că dacă nu avea această confirmare din partea CE, România trebuia să reducă deficitul sub 3% în 2021.

Reacția lui Florin Cîțu vine după ce președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că premierul desemnat „accelerează direct spre zid”, după ce Comisia Europeană a anunțat în luna februarie că are în vedere declanșarea procedurii de deficit excesiv, și că Florin Cîțu a mințit că a negociat cu Bruxellesul.

„Cîțu accelerează direct spre zid! Pentru că asta înseamnă să ignori declanșarea procedurii de #deficit excesiv și, pe deasupra, să minți că ai <negociat> cu Bruxelles-ul. Comisia Europeană a spus clar: NU a primit vreun plan de la autoritățile române pentru reducerea deficitului”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele