Formațiunea Fidesz a premierului Viktor Orban a fost suspendată din PPE

56
1 minut de lectură

Partidul Popular European a decis miercuri seară suspendarea formațiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, anunță președintele PPE, Joseph Daul, citat de Mediafax.

Decizia a fost adoptată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru și 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret.

Fidesz nu mai are astfel drepturi de partid membru al PPE, nu mai are dreptul de a vota în nicio reuniune a PPE și nici dreptul de a propune candidați pentru nicio poziție în cadrul PPE.

Un Comitet de Evaluare condus de fostul președinte al Consiliului European Herman van Rompuy se va forma pentru a evalua respectarea statului de drept și a valorilor PPE în Ungaria, urmând să prezinte un raport, a declarat Manfred Weber, liderul grupului PPE din Prlamentul European.

La rândul său, premierul Viktor Orban a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că Fidesz a decis în mod unilateral să își suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE).

„Nu putem fi excluși sau suspendați – am câștigat patru runde de alegeri, am fost aleși de către cetățenii Ungariei“, a adăugat Orban. El a declarat că Fidesz a obținut 47, 56, respectiv 52 de procente la ultimele trei alegeri pentru Parlamentul European. „Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica și va pleca“, a mai declarat premierul.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele