Senatul Italiei a votat împotriva ridicării imunității parlamentare a lui Matteo Salvini

60
1 minut de lectură

Senatul italian a votat miercuri împotriva ridicării imunității parlamentare a vicepremierului italian Matteo Salvini (foto), liderul formaţiunii eurosceptice Liga Nordului, blocând o inițiativă a procurorilor de a-l condamna pe acesta că a refuzat să permită accesul a 177 de imigranți în țară, relatează Mediafax.

Senatorul Maurizio Gasparri, președintele primei comisii care a analizat cererea procurorului și cel care a emis un raport prin care sugerează că Salvini nu trebuie investigat a declarat că, până în momentul de față, 232 de senatori susțin raportul.

Marți, Matteo Salvini le-a interzis refugiaților de pe o navă de salvare să debarcheze în insula Lampedusa. La bordul navei Mare Jonio se află 49 de imigranți africani, printre care și 12 copii. Ei au fost salvați de către echipajul navei de salvare după ce barca în care se aflau a început să se scufunde, la 68 de kilometri de coasta Libiei.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele