Fost director al Boeing susține că 787 Dreamliner prezintă probleme de siguranță

24
2 minute de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Un fost director de la Boeing susține că pasagerii unui 787 Dreamliner ar putea rămâne fără oxigen, în cazul unei decompresii bruște a cabinei, informează BBC.

Potrivit lui John Barnett, fost manager pentru controlul calității, testele sugerează că până la un sfert din măștile de oxigen pot fi defecte și riscă să nu funcționeze. Pe de altă parte, Barnett susține că, în mod deliberat, au fost montate piese defecte la avioane, la una dintre fabricile Boeing.

Compania a negat acuzațiile spunând că toate aparatele sunt construite după cele mai înalte standarde de siguranță și calitate.

Boeing a intrat în atenția publicului ca urmare a două accidente în care au fost implicate aparate 737 MAX, accidente soldate cu moartea tuturor persoanelor aflate la bord.

Barnett a lucrat pentru Boeing timp de 32 de ani, pensionându-se pe caz de boală în martie 2017. Din 2010, a fost angajat ca director al departamentului de control al calității la fabrica Boeing din North Charleston, în Carolina de Sud.

Fabrica este una dintre cele două implicate în fabricarea lui 787 Dreamliner, un avion de linie ultramodern destinat curselor pe distanțe lungi. Aeronava s-a dovedit a fi un succes și o sursă importantă de profit pentru companie.

Însă, potrivit lui Barnett, graba de a scoate aeronava de pe linia de producție a dus la o compromitere a măsurilor de siguranță.

Compania susține că „siguranța, calitatea și integritatea sunt valori esențiale ale Boeing“. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele