Fost ministru israelian, condamnat la 11 ani de închisoare pentru spionaj în favoare Iranului

84
1 minut de lectură

Un fost ministru israelian al Energiei și Infrastructurii, Gonen Segev, a fost condamnat marți la 11 ani de închisoare de o instanță din Ierusalim, după ce a fost găsit vinovat de spionaj în favoarea Iranului, informează Mediafax.

În ianuarie, Segev a ajuns la o înțelegere cu procurorii, fostul ministru acceptând să pledeze vinovat la acuzațiile de spionaj și transfer de informații către o putere inamică. În schimb, procurorii au renunțat la acuzațiile de ajutare a unui inamic al statului.

Segev a fost arestat în mai 2018 de către autoritățile israeliene, după ce a vândut informații unor agenți guvernamentali iranieni.

În iunie, Shin Bet, agenția de securitate internă a Israelului, a anunțat că anchetatorii au găsit dovezi că Segev a fost recrutat de regimul de la Teheran și a acționat ca agent în favoarea spionajului iranian.

Segev s-a întâlnit cu agenți iranieni în întreaga lume, în hoteluri și apartamente despre care se crede că sunt folosite de serviciile de informații iraniene.

Anterior, fostul ministru a fost condamnat pentru tentativă de fraudă cu carduri bancare și a pledat vinovat la acuzații de trafic cu droguri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele