Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko, citat pentru audieri

45
1 minut de lectură

Fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost citat pentru audieri de biroul ucrainean de investigații, audieri ce vor avea loc la 17 iulie, a anunțat joi instituția, relatează Mediafax.

„Confirmăm faptul că va fi audiat“, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului, fără să dea detalii cu privire la motivul citării.

Poroșenko, deținător al uneia dintre cele mai mari afaceri în domeniul confecțiilor din țară, a pierdul alegerile przidențiale din luna aprilie în favoarea actorului Volodimir Zelenski, care a promis în campania electorală că va lupta împotriva corupției.

Zelenskiy a candidat pentru funcția de președinte fără a avea nicio experiență politică. El a jucat rolul unui profesor într-o comedie TV, care a devenit în mod neașteptat președinte după ce un elev a filmat tirada lui împotriva politicienilor corupți și a postat videoclipul online.

Partidul său, Slujitorul poporului, conduce acum în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie, având sprijinul a 37,8% dintre cei care au declarat că vor vota, potrivit unui sondaj realizat în perioada 25 iunie-7 iulie de Institutul de Cercetare KIIS.

Partidul Solidarității Europene al lui Poroșenko beneficiază de sprijinul a 7,2% din cei chestionați, plasându-se pe locul al treilea.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele