Frans Timmermans: Europa nu mai trece printr-o criză a imigranților

26
1 minut de lectură

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat astăzi că Europa nu „se mai confruntă cu o criză a imigranților precum cea din 2015“, adăugând că totuși problemele structurale încă există, relatează The Guardian.

Agenţia ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) a informat că 116.647 de persoane au traversat Marea Mediterană în 2018, ceea ce reprezintă o reducere cu aproximativ 89% față de numărul de imigranți din 2015, în momentul de criză maximă.

Comisia Europeană a criticat, de asemenea „miturile“ și dezimformarea existentă cu privire la problema migrației în Europa. Criticile au fost făcute în urma disputei între Bruxelles și premierul ungar Viktor Orbán, care este acuzat că a transformat migrația într-o problemă electorală.

Comisia Europeană a acuzat Guvernul Viktor Orbán de lansarea unei campanii electorale „şocante“ şi a unei „teorii a conspiraţiei ridicole“, după campania în care au fost folosite afişe electorale în care Jean-Claude Juncker era prezentat alături de activistul politic şi miliardarul american George Soros.

Executivul UE a subliniat astfel că Europa nu se mai află într-o criză a imigranților. Cu toate acestea, Bruxellesul a recunoscut că încă există probleme în Grecia, unde există tabere de imigranți supraaglomerate.

Comisia a mai informat că, în prezent, Spania reprezintă punctul principal al imigranților care încearcă să ajungă în statele UE, motiv pentru care Executivul colaborează cu Marocul pentru realizarea unui program de control al frontierelor.

Mai multe grupuri au acuzat Uniunea Europeană că ignoră problemele imigranților aflați în centrele de detenție, unde sunt amenințați cu acte de violență.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele