Franța a dat aproape 450 de amenzi pentru hărțuiri sexuale

Poliția franceză a dat aproape 450 de amenzi pentru hărțuire sexuală, după intrarea în vigoare a unei noi legislații în urmă cu opt luni, informează The Guardian.

Legislația vizează insultele sexiste, comentariile umilitoare sau degradante, precum și atitudinile agresive cu tentă sexuală sau sexistă în locuri publice, școli sau locuri de muncă.

Ministrul francez pentru Egalitate, Marlène Schiappa, a spus că cele 447 de amenzi demonstrează faptul că legea funcționează.

„Mulți dintre dumneavoastră ne-ați spus că nu va funcționa, că nu vom reuși niciodată să combatem comportamentul sexist“, le-a spus Schaippa mebrilor Cabinetului în cadrul Adunării Naționale.

„Cu această lege, Franța a devenit prima țară din lume care pedepsește cu amenzi hărțuirea“, a adăugat ministrul.

Legea permite darea pe loc de amenzi cuprinse între 90 și 750 de euro, pentru a scuti victimele de un proces complicat de depunere a plângerilor.

Comentarii
Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele