Franța anunță crearea unui comandament militar al spațiului

65
1 minut de lectură

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat sâmbătă că a aprobat crearea unui comandament militar al spațiului, în cadrul Forțelor aeriene, pentru a consolida capacitatea defensivă a Franței, informează agenția de știri Reuters, citată de Mediafax.

Într-un discurs adresat personalului militar, Macron a declarat că nouă doctrină militară, ce prevede înființarea unui comandament al spațiului, va spori protecția sateliților francezi.

„Pentru a da substanță acestei doctrine și pentru a asigura dezvoltarea și consolidarea capacităților noastre spațiale, în septembrie va fi creat un comandament spațial în cadrul Forțele aeriene”, a declarat Macron, adăugând că această categorie de arme va purta numele de Forțele aeriene și spațiale.

Bugetul militar francez pentru perioada 2019-2025 include alocarea a 3,6 miliarde euro (4,06 miliarde de dolari) pentru investiții și modernizarea sateliților francezi.

NATO intenționează să recunoască anul acesta spațiul cosmic ca domeniu operațional de luptă, potrivit unor diplomați de rang înalt, citați de agenția Reuters.

Administrația SUA, condusă de Donald Trump, a anunțat anul trecut înființarea până în 2020 a unei noi „Forțe Spațiale”, ce va fi a șasea componentă a Forțelor armate americane.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele