FT: Beijingul intenționează să o înlocuiască pe șefa executivului din Hong Kong

16
1 minut de lectură

China intenţionează să o înlocuiască pe şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, aflată în dificultate după patru luni de manifestaţii tot mai violente în acest teritoriu autonom, a relatat miercuri cotidianul Financial Times, preluat de Reuters și citat de Agerpres.

Aflată în post de la mijlocul lui 2017, Carrie Lam a cristalizat furia protestatarilor, dintre care majoritatea îi solicită demisia de la conducerea Hong Kong-ului, fostă colonie britanică oferită Chinei în 1997.

Beijingul a oferit până acum un sprijin total liderei hongkongheze şi a denunţat violenţele comise de manifestanţi, care cer din iunie mai multă autonomie şi mai multe libertăţi civile în faţa controlului pe care îl consideră tot mai puternic al guvernului central.

Însă conform Financial Times, care citează persoane informate în legătură cu discuţiile în desfăşurare, autorităţile centrale elaborează un plan pentru a o înlocui pe Carrie Lam printr-un şef de executiv “interimar”.

Sursele au mai spus însă pentru cotidianul britanic că totul depinde de situaţia de pe teren. Reîntoarcerea la ordine ar fi o precondiţie a unei înlocuiri a lui Carrie Lam, pentru a nu se lăsa impresia că se cedează violenţelor, mai informează Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele