GALERIE FOTO | Cozi la secțiile de votare din străinătate

153
1 minut de lectură

În mai multe orașe din Europa s-au format cozi, duminică dimineața, la secțiile de votare organizate de Ministerul de Externe pentru românii din diaspora.

Mai jos, imagini trimise de la secții din Germania (Munchen, Stuttgart, Hamburg, Augsburg), Suedia (Malmo) și Olanda (Eindhoven).

Pe internet au mai apărut fotografii care înfățișează români stând la coadă la o secție din Roma, pe ploaie.

Prezența la vot pe parcursul zilei, da rși comparativ cu cea de la parlamentarele câștigate de PSD în 2016 – AICI.

Pe 26 mai românii votează reprezentanţii în Parlamentul European. România are alocat un număr de 32 de reprezentanţi, care sunt aleşi în sistem proporţional, pe liste închise; există o singură circumscripţie. Cu alte cuvinte, fiecare partid primeşte mandate direct proporţional cu numărul de voturi obţinute. Mandatul unui europarlamentar este de 5 ani.

 Referendum 2019. De asemenea, pe 26 mai o să aibă loc şi un referendum pe teme legate de justiţie, convocat de preşedintele Klaus Iohannis.

Cele două întrebări care vor fi incluse pe buletinele de vot:

  • 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
  • 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele