General sârb: Serbia are sprijinul Armatei Rusiei în provocările din Kosovo

91
1 minut de lectură

„În calitate de partener strategic, Rusia ne va oferi în continuare sprijin”, a declarat șeful Statului Major al Armatei Serbiei, general Milan Mojsilović, aflat în vizită la Moscova, transmite RADOR, care citează B92.

Mojsilović a subliniat că Serbia are sprijinul Moscovei pentru provocările din Kosovo și a apreciat că acțiunile unilaterale ale Pristinei periclitează situația de securitate din regiune.

„Am primit sprijinul conducerii Armatei Rusiei pentru tot ce facem în legătură cu Kosovo. Bineînțeles suntem interesați de securitatea sârbilor, nu numai din nordul Kosovo, ci din întreaga provincie”, a declarat Mojsilović.

Referindu-se la migranții care doresc să ajungă în Europa Occidentală, Mojsilović a spus că numărul lor este în scădere, dar fenomenul este imprevizibil. „Turcia a reușit să oprească un număr mare de migranți. Noi facem eforturi să ținem sub control așa-numita rută balcanică. În acest moment în Serbia sunt aproximativ 4.000 de migranți”, a precizat Mojsilović.

La constatarea că NATO nu-și ascunde neîncrederea când este vorba de exercițiile militare sârbo-ruse, Mojsilović a declarat că la obiecțiile care vin din Occident, Serbia răspunde că este deschisă și pregătită să colaboreze cu toate părțile.

„Esența acestor activități este ca prin cooperare să ridicăm capacitatea de răspuns a unităților Armatei Serbiei”, a declarat șeful de Stat Major al Serbiei.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele