Germania introduce un proiect de lege de interzicere a „terapiei de conversie“ pentru persoanele gay

73
1 minut de lectură

Urmăriți-ne și pe Facebook

Un proiect de lege prin care Germania va interzice aşa-zisa „terapie prin conversie“ pentru homosexualii cu vârste sub pragul de 16 ani va fi prezentat de actualul cabinet german înainte de sfârşitul acestui an, a anunţat luni Ministerul german al Sănătăţii, informează Agerpres.

Partidele din opoziţie au lăudat iniţiativa, însă au criticat excepţiile de la această interdicţie care sunt prevăzute în forma actuală a proiectului de lege.

Potrivit ministrului Sănătăţii din Germania, Jens Spahn, membru în partidul cancelarului Angela Merkel – Uniunea Creştin-Democrată (CDU) -, „terapia de conversie“ ar trebui scoasă în afara legii în toate cazurile posibile.

„Atunci când este folosită, ea creează adeseori severe dureri fizice şi emoţionale“, a declarat el, luni, pentru portalul de ştiri RND.

„Terapia de conversie“ este un termen ce descrie o serie de metode psihologice, sociale şi spirituale utilizate pentru a încerca schimbarea orientării sexuale a unei persoane din homosexual sau bisexual în heterosexual. Aceste metode pot include terapie într-un mediu familial, rugăciuni şi exorcizare, potrivit Agerpres. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele