Gigantul petrolier BP îi va plăti aproape 10 miliarde de dolari lui Frank Timiș

253
1 minut de lectură

Compania petrolieră britanică BP a fost de acord să plătească în jur de 10 miliarde de dolari omului de afaceri de origine română Frank Timiș, implicat într-o afacere cu gaze naturale în Senegal, relatează BBC, preluat de Mediafax.

BP a achiziționat participația lui Timiș la un zăcământ de gaze naturale aflat în apropierea coastei Senegalului, în 2017, pentru 250 de milioane de dolari.

Documente obținute de BBC Panorama și de Africa Eye arată că BP îi va plăti lui Timiș redevențe cuprinse între 9 și 12 miliarde de dolari.

O anchetă a BBC Panorama susține că Frank Timiș l-ar fi angajat pentru o sumă considerabilă pe fratele președintelui Senegalului pentru a păstra cele două concesiuni, în condițiile în care unii oficiali senegalezi aperciau că firma omului de afaceri nu avea suficientă experiență și nici expertiză în domeniu.

Frank Timiș este cunoscut pentru implicarea sa în proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană, o afacere puternic contestată de societatea civilă cu câțiva ani în urmă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele