Google a închis 210 de canale YouTube folosite pentru a răspândi informații false despre Hong Kong

78
1 minut de lectură

Compania Google a anunțat că a dezactivat 210 canale YouTube care acționau într-o manieră coordonată în încercarea de a răspândi informații false despre protestele pro-democrație de la Hong Kong, relatează postul BBC News, preluat de Mediafax.

“Ca parte a eforturilor noastre continue de a combate operațiunile coordonate de influențare a opiniei, am dezactivat 210 canale YouTube după ce am descoperit canale din această rețea care se comportau într-o manieră coordonată, postând videoclipuri despre protestele din Hong Kong”, a comunicat compania americană.

“Această descoperire a fost în concordanță cu observațiile și acțiunile recente legate de China anunțate de Facebook și Twitter”, a precizat Google,

Dar, spre deosebire de firmele menționate anterior, Google nu a indicat în mod explicit pe cine suspectează că ar fi la originea acestei operațiuni coordonate de influențare a opiniei publice.

Firma a transmis că au fost observate tentative de “mascare a originii acestor conturi și alte activități asociate în mod obișnuit cu operațiuni coordonate de influențare”.

Rețelele de socializare online Twitter și Facebook au anunțat luni că au destructurat o campanie de influențare a opiniei publice, ce beneficia de sprijin guvernamental din China și care avea drept scop să submineze protestele pro-democrație de la Hong Kong.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele