Google sărbătorește Ziua Internaţională a Femeii 2020 cu un nou doodle

85
2 minute de lectură

De Ziua Internaţională a Femeii, tema Google din acest an este „Let’s all be #EachforEqual” (#GeneraţiaEgalitate), încurajând astfel cooperarea colectivă pentru crearea unei lumi egale din punct de vedere al genului, transmite Mediafax.

Astfel, pentru a sărbători femeile din lume şi din toate generaţiile, Google a dedicat un doodle special – lupta pentru drepturile femeilor. Doodle-ul de duminică prezintă o animaţie care celebrează istoria zilei de 8 martie, precum şi semnificaţia acestei zile pentru întregi generaţii de femei.

Animaţia prezintă 35 de personaje şi trei fundaluri, fiecare reprezentând o eră diferită a luptei pentru drepturile femeilor.

Fundalul alb-negru central descrie femeile din jurul lumii în timpul mişcărilor pentru drepturile muncitoreşti, de la începutul anilor 1800 şi până la mijlocul anilor 1930. Al doilea strat se concentrează pe lupta pentru egalitatea de gen şi schimbările bruşte ale situaţiei sociale şi politice, începând cu anii 1950 şi până în anii 1980.

Ultimul strat reprezintă perioada din 1990 şi până în prezent, aratând progresul făcut de mişcările pentru drepturile femeilor. De asemenea, Google îi omagiază pe cei care s-au impus şi au respins fostele roluri de gen, în timp ce femeile au continuat să redefinească rolul lor în societate.

„În timp ce femeile de azi stau pe umerii generaţiilor anterioare care s-au luptat şi s-au sacrificat, ele au responsabilitatea de a le duce mai departe moştenirea”, a transmis Google printr-o postare pe blog.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele