Gorghiu, scrisoare către Ciolacu și Meleșcanu pentru a fi dezbătute în Parlament inițiativele PNL

33
2 minute de lectură
Alina Gorghiu. Sursă: Facebook

Senatorul PNL Alina Gorghiu transmite, luni, o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, în care le solicită să fie dezbătute proiectele PNL ce au ca obiect siguranța cetățeanului, printre care și abrogarea Legii recursului compensatoriu, informează MEDIAFAX.

„Scrisoarea pe care o voi adresa astăzi președinților celor două Camere ale Parlamentului, prin care le solicit să întreprindă demersurile necesare pentru ca inițiativele legislative din partea Partidului Național Liberal, care au ca obiect siguranța cetățeanului, să fie dezbătute de urgență!”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Printre propunerile PNL pe care Alina Gorghiu vrea să fie discutate de urgență în Parlament se numără și abrogarea Legii recursului compensatoriu sau implementarea sistemului „Alertă Copil”.

Redăm integral textul scrisorii vicepreședintelui Senatului Alina Gorghiu, către Marcel Ciolacu și Teodor Meleșcanu, președinții celor două Camere ale Parlamentului.

„Domnilor președinți,

În contextul numeroaselor fapte prevăzute de legea penală contra libertății și integrității sexuale, unele soldându-se chiar cu moartea, care au avut loc, mai ales în ultimul timp, asupra cetățenilor minori, ținând cont că nicio autoritate publică nu a venit cu soluții eficiente pentru a preveni astfel de evenimente tragice, având în vedere că Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român, prin calitatea de unică putere legiuitoare a țării, îi revine obligația de a adopta legi în interesul și pentru siguranța cetățenilor,

Dat fiind că PNL, de-a lungul timpului, a venit cu propuneri legislative eficiente pentru combaterea acestor infracțiuni, însă toate au fost blocate de PSD, fie la Senat, fie la Camera Deputaților, Vă solicit respectuos să faceți toate demersurile, potrivit drepturilor și obligațiilor care vă incumbă în calitate de conducători ai celor două Camere ale Parlamentului, pentru a vă asigura că inițiativele legislative din partea PNL care au ca obiect siguranța cetățeanului, vor ajunge să fie dezbătute de urgență!

Propunerea privind abrogarea Legii recursului compensatoriu
Propunere pentru instituirea sistemului „Alertă Copil”
Propunere ce implementează sistemul de supraveghere cu brățară electronică a condamnaților pentru fapte de violență, care au fost eliberați condiționat”.

2 COMENTARII

  1. In plus , nu ar fi nici atatia de multi detinuti in Romania , in comparatie cu alte tari , sunt mult mai multi in alte tari si nici nu exista ce au facut astia de aici . Dar tot din cauza acelorasi parlamentari de mizerie care au dat si mizeria aia pentru recurs compensatoriu , Romania nu este capabila sa mai construiasca nici penitenciare .

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele