Guaido anunță începutul sfârșitului pentru președintele Venezuelei

116
2 minute de lectură

UPDATE:

Un material video ce părea să surprindă o confruntare la Caras între membri ai Gărzii Naționale a fost înlăturat de pe Twitter la scurt timp după ce a fost postat.

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, afirmă că se bucură de susţinerea armatei, dar Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a dejucat o tentativă de lovitură de stat de amploare limitată.

„Cetăţeni ai Venezuelei, să ieşim din nou pe străzi pentru a susţine sfârşitul uzurpării puterii de stat (…). Armata naţională a luat decizia corectă, are susţinerea poporului şi apără Constituţia (…)“, a transmis Guaido.

Însă Administraţia Nicolas Maduro a transmis că a fost dejucat un complot de amploare limitată. „Informăm poporul din Venezuela că am blocat şi am destructurat un mic grup militar trădător care pregătea o lovitură de stat asupra Constituţiei şi a păcii republicii“, a comunicat ministrul Informaţiilor, Jorge Rodríguez.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido, a anunțat astăzi „începutul sfârșitului uzurpării“, într-o declarație făcută în timp ce era flancat de bărbați în uniforme militare și vehicule blindate, în capitala Caracas.

Guaido, care ocupă funcția de președinte al Adunării Naționale și este recunoscut ca președinte interimar de zeci de țări, a condus protestele care țin de luni de zile în opoziție față de Guvernul președintelui în exercițiu Nicolas Maduro, acuzat de opoziție că ar fi fraudat alegerile prezidențiale.

Intervenția de astăzi a lui Guaido marchează cea mai îndrăzneață încercare a acestuia de a implica armata în eforturile de înlăturare a lui Maduro, relatează CNN.

În clipul postat pe conturile de socializare ale lui Guaido apare încă o figură marcantă a opoziției, Leopoldo Lopez. Acesta din urmă este în prezent sub arest la domiciliu și nu se știe cum a reușit să-și părăsească locuința pentru a lua parte la filmarea despre care Guaido afirmă că a fost realizată în baza aeriană militară La Carlota.

„Poporul Venezuelei a inițiat sfârșitul uzurpării. În acest moment, mă întâlnesc cu unitățile principale ale Forțelor Armate și vom începe ultima etapă a Operațiunii Libertate“, a postat ulterior pe Twitter liderul opoziției.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele