Guvernul american limitează exportul de software pentru inteligență artificială

24
2 minute de lectură
Foto: Pixabay

Administrația președintelui american Donald Trump a luat vineri măsuri pentru a limita exporturile de software pentru inteligență artificială ca parte din politica sa de păstrare a tehnologiilor sensibile departe de puteri rivale în domeniu precum China, transmite Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

Măsura a fost luată sub o nouă regulă ce va intra în vigoare luni, 6 ianuarie. De acum încolo, companiile din Statele Unite care exportă anumite tipuri de softuri pentru imagistică geospațială vor trebui să obțină o licență pentre a le comercializa către alte țări. Excepție fac livrările către Canada.

„Vor să împiedice companiile americane de la a-i mai ajuta pe chinezi să dezvolte produse de inteligență artificială care ar putea să fie folosite în scopuri militare”, a explicat James Lewis, expert în tehnologie la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) din Washington.

Regula va fi cel mai probabil bine primită în industrie, a spus Lewis, pentru că firmele se așteptau la limitări mai stricte pentru exporturile de hardware și software.

Măsura se aplică în cazul tipurilor de software care ar putea fi utilizate ca senzori, drone și sateliți pentru a automatiza sau identifica militarii sau civilii, a adăugat Lewis.

Măsurile vor fi în primă fază finalizate de Departamentul american pentru Comerț sub mandatul unei legi din 2018, care a responsabilizat agenția cu întemeierea unor reguli pentru reglementarea exporturilor de tehnologie către China, din motive economice și de securitate.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele