Hans Lothar Domrose: Putin nu va ataca NATO, pentru că nu știe cum vom riposta

174
2 minute de lectură

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu va ataca Alianța Nord-Atlantică pentru că nu știe modul în care alianța ar putea riposta, a declarat astăzi, la Conferinţa Monitorului Apărării şi Securităţii (MAS), Hans Lothar Domrose, fost comandant al Comandamentului Întrunit al Forțelor NATO de la Brunssum.

„Putin (…) nu va ataca NATO, pentru că, deși este nebun, nu este în totalitate nebun, pentru că nu știe cum vom riposta. Așa că are cel puțin șase elemente cu care să ne stoarcă în fiecare zi: Ucraina, Marea Neagră, Belarus – dacă se unește cu Belarus vom avea un al doilea exemplu de Ucraina iar acest lucru este realist, mult mai realist decât o invazie în Finlanda – Republica Moldova, Balcanii, acum și armele hipersonice, Tratatul INF (Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, n.r.)“, comentează Domrose.

Generalul german a vorbit și despre importanța Statelor Unite în cadrul NATO, în special din prisma arsenalului nuclear. „Statele Unite sunt extrem de importante, (….) sunt garantul nuclear pentru noi toți“, afirmă Domrose, citat de Mediafax.

„Așa că, domnule Putin, dacă vreți să pășiți în zona noastră, aveți grijă că putem lovi cum dorim și cu mijloacele noastre, asta însemnând Statele Unite. Așă că, dacă ocupă, de exemplu, Tallinn în Estonia, ar putea distruge Vladivostok, Moscova. Este un risc cu care se confruntă Putin. Fără Statele Unite nu am putea amenința Rusia“, a adăugat el.

Hans Lothar Domrose este director executiv şi fondator al Domröse-Consulting. El este totodată ofiţer de rang înalt al armatei germane, fost comandant al comandamentului Forţelor Comune Aliate Brunssum. În 2011, Domröse a devenit reprezentantul militar german MC / NATO şi UE la Bruxelles.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele