Huawei încasează o nouă lovitură. Decizia luată de mari companii de tehnologie

61
2 minute de lectură

Unele dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume au cerut angajaților să nu mai vorbească despre tehnologie și standarde tehnice cu omologii de la Huawei Technologies, ca răspuns includerea companiei chineze de tehnologie pe lista neagră a administrației americane, relatează Reuters.

Fabricații Intel Corp și Qualcomm Inc, compania de telefonie mobilă InterDigital Wireless Inc. și operatorul sud-coreean LG Uplus au limitat convorbirile angajaților cu Huawei.

Astfel de discuții reprezintă o parte de rutină a întâlnirilor internaționale în care inginerii stabilesc standarde tehnice pentru tehnologiile de comunicații, inclusiv următoarea generație de rețele mobile 5G.

Departamentul de Comerț al Statelor Unite nu a interzis contactul între companii și Huawei. Pe data de 16 mai, agenția a pus Huawei pe o listă neagră, împiedicând-o să facă afaceri cu companiile americane fără aprobarea guvernului, apoi câteva zile mai târziu a autorizat companiile americane să interacționeze cu Huawei în materrie de standardizare, până în august, în vederea dezvoltării standardelor 5G. Departamentul de Comerț a reiterat această poziție vineri la solicitarea Reuters.

Intel și Qualcomm

Cu toate acestea, cel puțin o mână de companii majore din SUA și din alte zone au sugerat angajaților să limiteze anumite forme de interacțiune directă, au spus sursele Reuters, încearcând astfel să evite orice probleme potențiale cu guvernul SUA.

Intel și Qualcomm au admis că au furnizat instrucțiuni angajaților, dar au refuzat să comenteze în continuare.

Un purtător de cuvânt al companiei InterDigital a declarat că a oferit indicații inginerilor pentru a se asigura că compania respectă reglementările americane.

Un oficial al companiei LG Uplus a declarat că compania “se abține voluntar de la interacțiunea cu angajații Huawei, cu excepția întâlnirilor pentru instalarea echipamentelor de rețea sau probleme de întreținere”.

Huawei nu a comentat.

Noile restricții ar putea încetini lansarea de 5G, care se preconizează că va accelera comunicarea, de la transmisii video de mare viteză la autoturisme, potrivit unor experți din industrie.

Huawei, acuzată de SUA că ar folosi echipamentele furnizate în acțiuni de spionaj pentru guverul chinez s-a constituit într-o piesă importantă din conflictul comercial dintre cele două mari economii ale lumii. Huawei a negat în mod repetat că este controlată de guvernul chinez, serviciile militare sau de informații.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele