Huawei pregătește un plan B dificil

566
2 minute de lectură

Compania chineză Huawei are un plan B pentru a-și proteja afacerile la nivel mondial, în contextul disputei comerciale dintre Statele Unite și China. Compania și-a prezentat recent propriul sistem de operare numit Harmony, informează CNN.

În teorie, softul poate înlocui Android (Google) pe dispozitivele Huawei, dacă Administrația de la Washington va continua să împiedice colaborarea dintre compania chineză și Google. Crearea unui nou sistem de operare nu constituie o problemă pentru o companie cum este Huawei, care are peste 180.000 de angajați, resursele și infrastructura necesară.

Însă marea provocare va fi să-i determine pe creatorii de programe să pună la punct softuri pentru noul sistem, având în vedere că aceștia doresc să-și facă programele disponibile pe platforme cu numeroși utilizatori, într-o piață dominată de Android de la Google și iOS de la Apple.

Dacă Huawei nu va reuși să atragă aplicații precum Uber, Instagram sau softuri de banking și servicii aeriene, va fi mult mai greu pentru compania chineză să-i convingă pe potențialii clienți să cumpere telefoane cu sistemul Harmony.

„Huawei înțelege acest lucru. Fără aplicații, nimeni nu va cumpăra“ telefoanele, a comentat Kiranjeet Kaur, analist în cadrul firmei de cercetare a pieței globale IDC. Iar gigantul chinez al telecomunicațiilor recunoaște faptul că succesul Harmony „va depinde de un ecosistem dinamic de aplicații și dezvoltatori“.

„Pentru a încuraja adoptarea la scară largă, Huawei va ieși pe piață cu HarmonyOS sub forma unei platforme open-source, în toată lumea. Huawei va pune la punct o fundație și o comunitate open-source pentru a susține o colaborare mai aprofundată cu dezvoltatorii“, se arată într-un comunicat al companiei.

În trecut, alte companii care au lansat sisteme de operare open-source pentru a concura cu Android și iOS nu au reușit să atragă suficienți susținători.

Microsoft a lansat Windows pentru dispozitive mobile cu mult prea puține aplicații iar cele existente nu s-au ridicat la nivelul concurenței. În final, compania a abandonat platforma. Blackberry este o altă companie care a eșuat în încercarea de a-și lansa propriul sistem de operare.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele