ICR | Liliana Țuroiu, aviz pozitiv de la comisiile pentru cultură și externe

58
2 minute de lectură

Plenul reunit al Comisiei pentru cultură și media și al Comisiei de politică externă din Senatul României a avizat pozitiv, marți, propunerea de numire a Lilianei Țuroiu, în prezent președinte al Institutului Cultural Român (ICR), pentru funcția de director al reprezentanței ICR din Bruxelles, informează Mediafax.

Directorul ICR Bruxelles este, conform legii, coordonator general al proiectului Europalia și omolog al managerului general Europalia Internațional, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În calitate de președinte al ICR, Liliana Țuroiu a coordonat demersurile de pregătire a participării țării noastre la Europalia România 2019, precum și grupul de lucru interministerial înființat în acest scop.

Coordonarea, în Belgia, a implementării celor 260 de proiecte pe care România le va prezenta în cadrul Europalia, în contextul în care postul de director al ICR Bruxelles a devenit vacant, precum și timpul scurt rămas până la data deschiderii oficiale, au impus o soluție în măsură să asigure continuarea bunei colaborări cu partenerii belgieni și implementarea optimă a proiectelor, se mai arată în comunicat.

Conform procedurii legale, Comisiile pentru cultură și media și cea de politică externă vor informa Biroul Permanent și plenul Senatului României cu privire la avizul favorabil pentru numirea Lilianei Țuroiu în funcţia de director al ICR Bruxelles.

Ca urmare a acestui vot, după obținerea tuturor avizelor, Senatul României va lua act de eliberarea din funcția de președinte al ICR, urmând a fi propus, conform legii, un nou președinte.

Liliana Țuroiu a fost numită în funcția de președinte al ICR în aprilie 2017. Liliana Ţuroiu era lector universitar doctor în cadrul Universității de Arte București, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. În cei peste 20 de ani de activitate a coordonat târguri și expoziții organizate de Camera de Comerț și Industrie a României și a fost consilier al președintelui Romexpo.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele