Imagini emoționante la Vatican | Papa Francisc binecuvântează omenirea în fața Bazilicii Sf. Petru, cu piața goală

1097
2 minute de lectură

Papa Francisc binecuvântează întreaga omenire prin rugăciunea „Urbi et Orbi” („Către Cetate și către Lume”), cu piața complet goală, în fața Bazilicii Sfântul Petru din Vatican.

Suveranul Pontif s-a rugat pentru sfârșitul pandemiei și pentru protejarea întregii omeniri.

„Suntem în aceeași barcă, toți fragili și dezorientați, însă în același timp importanți și necesari. Cu toții suntem chemați să vâslim împreună, fiecare dintre noi având nevoie să-l alinăm pe celălalt”, a spus Papa Francisc.

“Moment istoric în această seară la Vatican. În vremuri de pandemie, Papa Francisc face o rugăciune specială și binecuvântează întreaga omenire: Urbi et Orbi.”, a scris purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano Catolice, Francisc Doboş, pe Facebook. 

Liderul Bisericii Catolice este singurul care poate rosti binecuvântarea „Urbi et Orbi”, numai în ziua alegerii sale ca urmaș al Sfântului Apostol Petru, în ziua de Crăciun și în ziua de Paști.

Rugăciunea Suveranului Pontif pentru binecuvântarea omenirii vine în contextul în care a fost înregistrată cea mai neagră zi din Italia, de la debutul pandemiei de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, în Italia au fost înregistrate aproape 1.000 de decese din cauza Covid-19.  

Bilanțul morților a ajuns la 9.134 de în peninsulă, cu 969 de decese doar în ultima zi, iar numărul total al persoanelor infectate până acum a ajuns la 86.498.

La nivel mondial, peste 25 de mii de oameni au murit din cauza pandemiei, iar aproape 600.000 de persoane au fost infectate cu coronavirus.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele