În trimestrul IV din 2018 costul orar al forţei de muncă a înregistrat o rată de creştere de 13,09% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior

16
1 minut de lectură

Comparativ cu acelaşi trimestru al anului precedent, costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităţilor economice.

Cele mai mari creşteri ale costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au regăsit în activităţile de sănătate şi asistenţă socială (31,76%), respectiv învăţământ (19,85%), ca efect al aplicării prevederilor legale) pentru personalul plătit din fonduri publice. Aceste activităţi au fost urmate de cele de informaţii şi comunicaţii (17,01%), respectiv construcţii (16,67%).

Sectoarele economice cu cele mai mici creșteri au fost cele de intermedieri financiare şi asigurări (6,03%), urmate de activități de spectacole, culturale şi recreative (6,49%), respectiv activități de servicii administrative şi de servicii suport (7,36%).

În industria extractivă s-a înregistrat singura scădere (-9,17%) a costului orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare).

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele