Încălzirea globală, lovitură de 1.000 de miliarde de dolari în bugetele marilor companii

73
Pixabay
1 minut de lectură

Peste 200 dintre cele mai mari companii din lume listate la burse au estimat că încălzirea globală le va costa în jur de 1.000 de miliarde de dolari, cea mai mare parte a sumei urmând a fi cheltuită în următorii cinci ani, anunță Reuters, citată de Mediafax.

Un studiu al CDP arată, totuși, că multe companii subestimează pericolele și avertismentele emise de oamenii de știință, care susțin că fără eliminarea rapidă a emisiilor de carbon clima planetei se va deteriora grav.

„Cele mai multe dintre companii mai au mult până să accepte în mod corect riscurile climatice”, spune Nicolette Bartlett, director pentru schimbări climatice la CDP, cunoscută până de curând drept Carbon Disclosure Project, un grup de acțiune format din manageri, bancheri și politicieni care cred că încălzirea globală reprezintă un risc major pentru sistemul financiar.

În cel mai recent studiu CDP analizează datele colectate de la 215 mari companii, de la Apple la Microsoft și de la Unilever la UBS, Nestle, China Mobile, Sony sau BHP.

Companiile apeciază costuri suplimentare de 970 de miliarde de dolari din cauza temperaturilor în creștere, vremii schimbătoare și certificatelor de CO2.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele