Încep lucrările de proiectare și asistență tehnică la zidurile în pericol de prăbușire ale Sighișoarei

56
2 minute de lectură

Primăria Sighişoara a anunţat, vineri, că a semnat contractul pentru proiectare şi asistenţă tehnică pentru Tronsonul 7 al Zidului Cetăţii Medievale, aflat în pericol de prăbuşire pe o distanţă de circa 10 metri.

“Zidul se găseşte într-o situaţie de precolaps datorită unor fracturi masive şi active, fisuri, dislocări ale materialului de construcţie, burduşiri şi infiltraţii. Oiectivele investiţiei sunt siguranţa pietonală pe alea de sub zid, restaurarea, consolidarea şi punerea în valoare a unui segment important din ansamblul de fortificaţii a Cetăţii Medievale din Sighişoara, protejarea altarului de la Biserica Romano-Catolică şi consolidarea integrităţii vizuale a sitului, creşterea atractivităţii sitului”, a precizat primarul din Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, într-un comunicat de presă.

Contractul pentru proiectare şi asistenţă tehnică are o valoare de 61.300,00 lei fără T.V.A. şi se va derula în două etape, prima etapă fiind destinată întocmirii documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi acordurilor, întocmirea proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire şi elaborarea proiectului tehnic.

“Proiectul se consideră finalizat şi se poate recepţiona numai după obţinerea tuturor avizelor şi a autorizaţiei de construire (…) Ofertantul va asigura, fără costuri suplimentare, verificarea tehnică a proiectului în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare pe toate domenii/subdomenii şi specialităţi impuse de cerinţele specifice şi generale ale proiectului”, a precizat edilul din Sighişoara.

De peste doi ani se așteptau fonduri pentru porțiuni din zidurile cetății medievale, care au fost și incluse în Programul Naţional de Restaurare a Monumentelor Istorice (PNR), anul trecut producându-se și prăbușirea unei părți a Tronsonului 11, pe o lungime de 4,6 metri.

Cetatea Medievală a Sighişoarei a fost construită în secolul al XII-lea de coloniştii saşi şi purta denumirea latină de Castrum Sex, iar din 1999 a fost înscrisă pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele