Incidentele antisemite, în creștere în Marea Britanie

19
1 minut de lectură

Incidentele antisemite din Marea Britanie au atins un nivel record în 2018, cu peste 100 de cazuri înregistrate în fiecare lună a anului, potrivit Community Security Trust (CST), societate caritabilă ce luptă împotriva antisemitismului.

În 2018, au fost raportate în total 1.652 de cazuri la nivel național, în creștere cu 16% față de 2017, înregistrându-se un recond din acest punct de vedere pentru al treilea an consecutiv, se arată în raportul CST, citat de CNN.

CST ține evidența incidentelor antisemite din 1984, iar 2018 a fost primul an când peste 100 de incidente au fost înregistrate în fiecare lună a anului. Acest trend ascendent a început să fie observat din ianuarie 2016.

„Această creștere consistentă sugerează o situație de durată în care cei cu viziuni antisemite par tot mai încrezători în a-și exprima convingerile, în timp ce victimele par mai dispuse să raporteze aceste incidente“, precizează CST, prin intermediul unui comunicat de presă.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele