India a efectuat un bombardament pe teritoriul Pakistanului

22
2 minute de lectură

India a anunțat astăzi că a efectuat un bombardament aerian împotriva unei tabere teroriste de antrenament, dincolo de așa-numita Linie de Control ce separă India de Pakistan în disputata regiune Kashmir. Atacul marchează o escaladare a ostilităților între cele două puteri nucleare, după atentatul comis în Kashmirul indian, la începutul lunii, atac revendicat de mișcarea Jaish-e-Mohammed, soldat cu 40 de morți în rândul forțelor armate indiene.

Atacul a avut loc în primele ore ale dimineții și a fost efectuat ca urmare a unei „informații credibile“ cu privire la iminența unor acte de terorism, a anunțat secretarul indian al Afacerilor Externe, Vijay Gokhale, citat de CNN.

Potrivit oficialului, atacul a vizat o tabără de antrenament a grupării Jaish-e-Mohammed, responsabilă pentru atentatul sinucigaș cu mașină-capcană soldat cu 40 de morți, la 14 februarie. Conform analiștilor, atentatul constituie cel mai devastator atac comis împotriva forțelor indiene, de la declanșarea insurgenței, la sfârșitul anilor 1980.

Ca urmare a anunțului făcut de autoritățile din New Delhi, ministrul pakistanez al Afacerilor Externe, Shah Mahmood Qureshi, a avertizat India să nu pună la încercare Pakistanul. Forțele pakistaneze „sunt gata să răspundă oricărei situații“, se arată în comunicatul dat publicității de Qureshi.

Anunțul Indiei a venit la câteva ore după ce un purtător de cuvânt al Forțelor Armate Pakistaneze a anunțat, într-o postare pe Twitter, că avioane militare Indiene au intrat pe teritoriul pakistanez, dar au fost rapid interceptate și forțate să se întoarcă.

„Aeronave indiene au pătruns în sectorul Muzafarabad. Fiind interceptate rapid și eficient de către Forțele Aeriene pakistaneze, aeronavele indiene au lansat în grabă încărcătura explozibilă și s-au retras“, a anunțat general-maiorul Asif Ghafoor, pe Twitter.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele