India amenință că va izola Pakistanul, după un atentat soldat cu 46 de morți

19
42 de militari indieni au fost uciși în atentatul comis în februarie
1 minut de lectură

India a anunțat că va face toate eforturile necesare pentru a „izola în totalitate“ Pakistanul, ca urmare a unui atentat sinucigaș cu bombă soldat cu moartea a 46 de soldați indieni, în Kashmir.

Ministrul Federal Arun Jaitley a avertizat că India va face „toate demersurile diplomatice posibile“ pentru a rupe legăturile Pakistanului cu comunitatea internațională, relatează BBC.

Autoritățile indiene acuză Pakistanul că nu a acționat împotriva grupării militante Jaish-e-Mohammad, care a revendicat atacul, cel mai sângeros produs în regiune în ultimele decenii.

De la sfârșitul anilor ’80, au existat grupări insurgente în Kasmirul aflat sub administrație indiană, însă violențele au sporit în ultimii ani.

Autoritățile au impus restricții de circulație în localitatea Jammu, cu majoritate hindusă, după ce mulțimea a vandalizat mai multe autoturisme într-un cartier musulman.

Atât India, cât și Pakistanul revendică regiunea majoritar musulmană Kashmir, însă controlează fiecare doar anumite zone.

India a cerut în repetate rânduri comunității internaționale să impună sancțiuni, solicitând ca liderul grupării, Masood Azhar, să fie declarat terorist de către Consiliul de Securitate al ONU, însă demersul a fost blocat de fiecare dată de China, aliat al Pakistanului.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele